תמונת קישור למפת ספקים

join btn 

  • משתלת ניירובי
    משתלת ניירובי
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יועצים ובעלי מקצוע, מוצרים וציוד לגן, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • גן יפני
    גן יפני
    תחום עיסוק: גנים בוטניים, חוות חקלאיות ופארקים, חוגים, סדנאות ובתי ספר לגינון
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    תחום עיסוק: משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • גן האבן - יבוא ושיווק אבן טבעית לגן
    גן האבן - יבוא ושיווק אבן טבעית לגן
    תחום עיסוק: יבואנים, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, ריהוט ותאורת גן, שונות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת יהלום רוני - כפר אז
    משתלת יהלום רוני - כפר אז"ר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • עם האדמה
    עם האדמה
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן, גינות מאכל, גינות לגידול עצמי, חוגים, סדנאות ובתי ספר לגינון
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת גבעת ברנר
    משתלת גבעת ברנר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יועצים ובעלי מקצוע, מוצרים וציוד לגן, חוגים, סדנאות ובתי ספר לגינון
    עמוד הספק: פתח
  • אפיפיט משתלה לצמחים מיוחדים
    אפיפיט משתלה לצמחים מיוחדים
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים
    עמוד הספק: פתח
חצילון יפני לבן - צמח קטיף נהדר הצילום מאת: לירון לוי

חצילון יפני לבן - צמח קטיף נהדר

כיצד מפרידים את הזרעים מהחציל היפני?
כדי שנוכל לזרוע בשנה הבאה.
לחציל היפני ביצים לבנות שהופכות לצהובות, שמתאימות לשמש כפרחי קטיף.
תאריך: 28-12-2016 מאת: לירון לוי תגיות:זרעים, Japanese White Egg Eggplant, פרחי קטיף
הוסף לאוספים שלי

חצילון יפני לבן - צמח קטיף נהדר

מי רוצה לגדל ביצים?

לא ביצים מתרנגולות.. אלא שתילים של חצילוני ביצים Japanese White Egg Eggplant.
בהתחלה הם לבנים ואח״כ מבשילים והופכים לצהובים. שתלתי שלושה שתילים בחודש מאי באדנית 80 . בנובמבר הם עדיין גדלים וממשיכים להניב. ניסיתי להחמיץ והטעם לא משהו. אבל מבחינת יופי בגינה, אין מישהו הנכנס לחצר והמופע אינו מושך את עינו.

לאחר שנהניתי מהפירות, כעת נפריד ונייבש את הזרעים.

יש לקטוף את החצילים אך ורק לאחר שהבשילו (צבעם הפך לצהוב) וכמה שיותר זמן על הצמח כך יותר טוב.

חורצים בעדינות עם סכין ומקלפים בעדינות את קליפת החציל (יש לשים לב שזרעים לא התחילו לנבוט בתוך החציל. הסימן לתחילת נביטה זה שורשון קטן שיוצא מהזרע) זרע כזה לעולם לא ינבוט.

יש למעוך לגמרי את הזרעים בתוך קערה עם מים. ממש למעוך בלי לפחד.
כל מה שצף הולך לפח כולל הזרעים שצפים. אלו זרעים ריקים ולא פוריים.

יש לשפוך את המים בעדינות ולהחליף מים עוד פעם-פעמיים עד לצלילות המים.

מנקזים לגמרי את המים ומייבשים את הזרעים בין שבוע לשבועיים בצלחת ללא נייר סופג (בשימוש בנייר סופג הזרעים יכולים להדבק לנייר ויהיה קשה להפריד) לאחר שבועיים ניתן להעביר לשקית נייר או רשת.

הכי חשוב: לזרעים יש תוקף ולכן לא כדאי לשמור כמויות. השאירו לכם מעט והשאר חילקו עם חברים ועשו להם טוב על הלב

האם אוכלים את החציל היפני?

הוא אינו רעיל. החמצתי אותו ולא היה טעים. אני מניח שעל האש, בתנור או בטיגון זה שונה. נראה לי שאסייתים אוכלים אותו ( אולי בתאילנד).

מהם התנאים לגידול הצמח?

זהו פרי קייצי . מומלץ לזרוע באדנית עם מצע שתילה, מתחילים לזרוע באביב ולאחר חודשיים מהזריעה הצמח מתחיל לחנוט פירות.
השקייה לפי הצורך כמו כל ירק. כשהאדמה מתייבשת משקים. אם שומרים עליו בתקופת החורף מהקור הוא יכול לשרוד יותר מעונה אחת. ממש כמו גידול כל חציל אחר.
אני ממליץ לשתול במיכל או אדנית, באביב למקם באיזור רווי שמש ובקיץ להזיז לחצי שמש. הוא לא אוהב מזג אוויר קיצוני.
מנסיוני, ביולי אוגוסט השמש חזקה מדי בשבילו והוא הופך לסמרטוט. לכן נהנה בשמש בוקר ועובר את הקיץ יפה.

כתב וצילם לירון לוי. עיברו לכל התמונות של לירון

הקימו ׳אוסף חדש׳

?לדפי הסברים באתר

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top