תוצאות חיפוש עבור: עלים

סנן תוצאות לבחירתך -
סה"כ 31 תוצאות נמצאו
מציג עמוד 2 מתוך 2

כלנית נורית או פרג??

בישראל קיימים פרחים אדומים מועטים יחסית, והבולטים בהם הם הכלנית (כלנית מצויה), הנורית (נורית אסיה) והפרג (פרג אגסני). בגלל הדמיון בין הפרחים, ובפרט עקב צבעם האדום העז, רבים מתבלבלים ביניהם.

הכלנית המצויה היא הראשונה לפרוח (מתחילה בסוף דצמבר או תחילת ינואר). היא בעלת לפחות 5 עלי כותרת, ובדרך כלל קיימת טבעת לבנה סביב בסיס האבקנים השחור. לכלנית אין עלי גביע, אך שושנת עלים נמצאת מספר סנטימטרים מתחת לפרח.
אחריה מבחינת סדר הפריחה באה הנורית. גם לנורית לפחות 5 עלי כותרת אדומים ואבקנים שחורים, אך לה יש עלי גביע ואין לה טבעת לבנה. בדרך כלל, עליה נוצצים יותר מעלי הכלנית ולעתים קרובות קרועים ובלויים יותר עקב פעילות החרקים האגרסיבית בתקופת פריחתה (סוף חודש פברואר ורוב חודש מרץ, תלוי במזג האוויר).
אחרון לפרוח הוא הפרג שיוצר גם הוא מרבדים אדומים באביב (חודשי מרץ, אפריל, מאי ולעתים תחילת יוני). הפרג שונה מהכלנית והנורית. יש לו רק 4 עלי כותרת ובבסיסם כתמים שחורים גדולים.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7% 99%D7%AA_%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%94
הוסף לאוספים שלי

כמה ויטמינים בפרח אחד של כובע הנזיר

פרחי כובע הנזיר לא רק נראים טוב, טעמם מצוין – למעשה, ניתן לאכול את הצמח כולו! לעלים טעם חריף, העלים עשירים בויטמין C, ברזל ומינרלים אחרים, הפרחים בשפע ויטמינים:B1,B2,B3,C והפרחים מכילים גם מנגן, ברזל, זרחן, סידן. בפרחים ובזרעים החריפות מתונה יותר.
בנוסף, כובע הנזיר (כצמחי מרפא אחרים) מושך אליו חרקים, בריחו הנעים, אך למעשה זו הפרשת שמן חרדל שהוא כמו "אגרוף אמיתי" לחרקים מסוימים.
הוסף לאוספים שלי

האם חבלבל השדה רעיל?

צמח החבלבל הינו לחלוטין נטול רעילות, אולם דווקא בגלל תכונותיו כמונע יצירת כלי דם חדשים יש מספר מגבלות לגבי השימוש בו: אין לתת אותו לחולי לב, נשים הרות ומניקות, פצועים או חולים אחרי ניתוח. כל עוד הפצעים לא הגלידו לחלוטין ונוצרו כלי דם חליפיים באזור הפגוע.
הדרך היעילה לשימוש בצמח הטבעי כמו שהוא, להכין ממנו תה צמחים מרוכז. לוקחים כמות רבה של עלים, חולטים אותם במים רותחים, מצננים ושותים מספר כוסות ביום. מאחר ויש גבול ליכולת המיצוי של המים, אין לחשוש אם שמים קצת יותר עלים מן הדרוש, ממילא החומר העודף לא ימוצה ע"י המים.
הוסף לאוספים שלי

שחור פיטם ומחסור בסידן

שחור פיטם נגרם ממחסור בסידן, די מקובל שזו הסיבה. חוסר מנגן מתבטא בכתמים בהירים על העלים בין העורקים.
שחור פיטם נגרם ממחסור סידן בפרי, ולרוב הסיבה למחסור הסידן היא השקיה לא מסודרת, זה יותר מאפיין זנים מאוורכים של עגבניות מאשר עגולים.
כפתרון, בחקלאות מוסיפים דשנים עתירי סידן למי ההשקיה.
בגינה כשמשקים באופן מסודר לרוב יש פחות בעיות שחור פיטם כי הסידן נכנס לצמח יחד עם המים.
כשמשקים בחוסר, אספקת הסידן גם בחוסר, ויש יותר נטייה לשחור פיטם. לילות חמים וחמסינים יכולים לגרום להתחלת התופעה לפעמים.
יש המלצות לפיזור קליפות ביצים מרוסקות בקרקע, לא ניסיתי אבל אני מבין את ההגיון שבכך למרות שזה נשמע לי תרופת אלילים.
דרך אגב אם מגדלים עגבניות בגינה, מזרעים של עגבניות שלא נאכלו, יש סיכוי יותר גבוה לשחור פיטם, כי העמידות שיש לשחור פיטם ברוב הזנים לא תמיד תישמר בזרעים מהפריה עצמית.
הוסף לאוספים שלי

דמיעה בגפנים

מומלץ לזמור (לגזום) גפנים בשלב התרדמה לפני הלבלוב. הגיזום בתחילת הלבלוב, יתכן ויוצר טפטוף נוזל מאזור החתך. התופעה נקראת דמיעה. מערכת השורשים מתחילה לעבוד ומים עולים בלחץ השורשים למעלה. מכיוון שאין עלים המאדים את המים, הם יוצאים כתוצאה מהפציעה/גיזום. זה לא נורא אבל לא רצוי. הצמח מאבד מינרלים והורמונים כתואה מדליפה זו וחבל. בקיווי התופעה דומה. סיפר לי חוקר מקוריאה שהם אוספים את הנוזל ושותים את זה, ואף מוכרים במחיר מאוד יקר.
הוסף לאוספים שלי

יתרונות נבטים או נבטוטים

בנבטוטים יש בהם יותר אנזימים וחלבונים ובנבטים עם עלים יש להם יותר ויטמינים שמתפתחים ככל שהנבט גדל
שלי כהן נבטים, נבטוטים
הוסף לאוספים שלי

קטיף חסה ערבית

קטיף חסה ערבית - העלים הגדולים העוטפים את החסה הם העלים הבוגרים. אותם אנו שואפים להוריד לאכול. לא קוטפים את כל הראש, אלא מספר עלי מעטפת בכל פעם. ככה נהנים מקטיף החסה בגינה למשך כחודשיים. כתב: אורי וייס, אוריגני
הוסף לאוספים שלי

קייל - כרוב העל

קייל, כרוב העל - מאוד קל לגדל אותו- גם באדנית וגם באדמה. אין לו מזיקים ואין לו מחלות. גם דרישות ההזנה שלו צנועות ויסתפק בקרקע מזובלת היטב בקומפוסט. רצוי לשתול, וכאשר הצמיח כבר יותר מ10 עלים, קוטפים ממנו עלים גדולים מהמעטפת. כך נהנים ממנו לעונה ארוכה מאוד. לבריאות... כתב: אורי וייס, אוריגני
הוסף לאוספים שלי

סוקולנטים - מה לעשות עם העלים והענפים שנשברים בקלות ?

לענפים והעלים של הרבה מהסוקולנטים, למשל של הקרסולה, יש נטיה להשבר ולהתנתק במגע קל. מומלץ להניחם על הקרקע הלחה, הם יתשרשו ויתפתח צמח חדש. מעגל קסמים, מה שנופל חוזר וצומח....
הוסף לאוספים שלי

צבעי עלים בסוקולנטים

ישנם מספר גורמים שמעודדים צבעוניות בעלים. בסוקולנטים, קור מגביר את הצבע האדום, וחשיפה לשמש ואור רב גם הוא יגביר את הגוון האדום בעלים. למשל הקרסולה, נראה מספר זנים ששולי העלים נוטים לקבל גוון אדום. ככל שיחשפו לקור או לשמש, הצבע יתחזק. כמובן שאם השמש מזיקה, אין להעמידו בשמש, מספיק לחשוף מעט לשמש בשעות הפחות חמות.
סוקולנטים
הוסף לאוספים שלי

צמחים בעלי עלים מגוונים

בצמחים בעלי עלווה מגוונת, למשל הדס מגוון,
יש להקפיד על הסרת ענפים בעלי עלים ירוקים. ענפים אלו חזקים יותר וישתלטו על הצמח.
הוסף לאוספים שלי
?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

bird banner

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח