תוצאות חיפוש עבור: מים

סנן תוצאות לבחירתך -
סה"כ 57 תוצאות נמצאו
מציג עמוד 2 מתוך 3

מתי נחליף קרקע בעציצי הקקטוסים והסוקולנטים, ומהי התערובת המתאימה

נחליף את הקרקע בעציצים כל שנתיים שלוש, ונעביר למיכל גדול יותר. נוציא את הצמח מהקרקע, נגזום את החלק התחתון של השורשים, לעידוד צמיחה ומניעת מחלות. נשאיר את הקרקע הקיימת סביב בית השורשים. בעציץ נשתמש בתערובת 'בנטל 15', בחלק התחתון והעליון של המיכל, ובמרכז המיכל נוסיף תערובת 'בנטל 25', שמכילה פחות טוף (וסופחת יותר מים).
איסר וינברג גן קקטוסים קקטוסים, סוקולנטים, קרקע, עציצים, מיכלים, טיפול
הוסף לאוספים שלי

כלנית נורית או פרג??

בישראל קיימים פרחים אדומים מועטים יחסית, והבולטים בהם הם הכלנית (כלנית מצויה), הנורית (נורית אסיה) והפרג (פרג אגסני). בגלל הדמיון בין הפרחים, ובפרט עקב צבעם האדום העז, רבים מתבלבלים ביניהם.

הכלנית המצויה היא הראשונה לפרוח (מתחילה בסוף דצמבר או תחילת ינואר). היא בעלת לפחות 5 עלי כותרת, ובדרך כלל קיימת טבעת לבנה סביב בסיס האבקנים השחור. לכלנית אין עלי גביע, אך שושנת עלים נמצאת מספר סנטימטרים מתחת לפרח.
אחריה מבחינת סדר הפריחה באה הנורית. גם לנורית לפחות 5 עלי כותרת אדומים ואבקנים שחורים, אך לה יש עלי גביע ואין לה טבעת לבנה. בדרך כלל, עליה נוצצים יותר מעלי הכלנית ולעתים קרובות קרועים ובלויים יותר עקב פעילות החרקים האגרסיבית בתקופת פריחתה (סוף חודש פברואר ורוב חודש מרץ, תלוי במזג האוויר).
אחרון לפרוח הוא הפרג שיוצר גם הוא מרבדים אדומים באביב (חודשי מרץ, אפריל, מאי ולעתים תחילת יוני). הפרג שונה מהכלנית והנורית. יש לו רק 4 עלי כותרת ובבסיסם כתמים שחורים גדולים.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7% 99%D7%AA_%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%94
הוסף לאוספים שלי

דוגמא לדרך הפצת הזרעים בטבע

הפצת זרעים – יחידים/ קרקפות שלמות נעשית באמצעות הרוח ובזרמי מים.
בחלקם הגדול בכותרת, ההופכת למעטף כסות צפופה של שערות ספוגי שבעזרתו יכול הזרעון לצוף ולהיטלטל על פני גלי הים ולעבור מחוף אחד למשנהו.
הוסף לאוספים שלי

סדר פריחת כלנית נורית ופרג

בטבע, הכלנית המצויה היא הראשונה לפרוח (מתחילה בסוף דצמבר או תחילת ינואר), אחריה מבחינת סדר הפריחה באה הנורית, אחרון לפרוח הוא הפרג שיוצר גם הוא מרבדים אדומים באביב. בפעילויות טבע לילדים נהוג להסביר הבדלים אלה באמצעות אגדה על שלוש נסיכות יפות שמגיעות לנשף וכולן לובשות שמלה אדומה. כל נסיכה נוקטת בטקטיקה שונה (צעיף לבן, נצנצים או עגילים שחורים) כדי להיבדל מחברתה.
זרעים מציון צמחי בר
הוסף לאוספים שלי

כמה ויטמינים בפרח אחד של כובע הנזיר

פרחי כובע הנזיר לא רק נראים טוב, טעמם מצוין – למעשה, ניתן לאכול את הצמח כולו! לעלים טעם חריף, העלים עשירים בויטמין C, ברזל ומינרלים אחרים, הפרחים בשפע ויטמינים:B1,B2,B3,C והפרחים מכילים גם מנגן, ברזל, זרחן, סידן. בפרחים ובזרעים החריפות מתונה יותר.
בנוסף, כובע הנזיר (כצמחי מרפא אחרים) מושך אליו חרקים, בריחו הנעים, אך למעשה זו הפרשת שמן חרדל שהוא כמו "אגרוף אמיתי" לחרקים מסוימים.
הוסף לאוספים שלי

מדוע לעיתים יש במרכז הסוכך קבוצה של פרחים מנוונים ?

מכירים את צמח הבר ׳שפרירה קשקשנית׳ ? לפעמים יש במרכז הסוכך קבוצה של פרחים מנוונים, בצבע שחור עד כחול–אפור. תופעה זו ידועה גם במינים אחרים במשפחתו, וניתן לה הסבר כאילו נראית קבוצה זו כחרק בעיני חרקים מאביקים, והחרקים רואים כאילו יש כבר חרק אחר על הסוכך, על מנת למשוך חרקים נוספים.
הוסף לאוספים שלי

האם חבלבל השדה רעיל?

צמח החבלבל הינו לחלוטין נטול רעילות, אולם דווקא בגלל תכונותיו כמונע יצירת כלי דם חדשים יש מספר מגבלות לגבי השימוש בו: אין לתת אותו לחולי לב, נשים הרות ומניקות, פצועים או חולים אחרי ניתוח. כל עוד הפצעים לא הגלידו לחלוטין ונוצרו כלי דם חליפיים באזור הפגוע.
הדרך היעילה לשימוש בצמח הטבעי כמו שהוא, להכין ממנו תה צמחים מרוכז. לוקחים כמות רבה של עלים, חולטים אותם במים רותחים, מצננים ושותים מספר כוסות ביום. מאחר ויש גבול ליכולת המיצוי של המים, אין לחשוש אם שמים קצת יותר עלים מן הדרוש, ממילא החומר העודף לא ימוצה ע"י המים.
הוסף לאוספים שלי

סבון נגד כנימות

ההוראות עבור סחלבים, נסו גם בצמחים אחרים.
משתמשים בסבון כלים כדי ״לחנוק״ כנימות. כף סבון בליטר מים, לנער, לרסס עד הרטבה מלאה. אחרי בערך 20 דקות כדאי לשטוף את הצמח במים כדי לנקות מכנימות מתות ושאריות סבון. מומלץ לטפל בבוקר כשעוד לא חם והצמח יספיק להתייבש אחרי השטיפה/
הוסף לאוספים שלי

שחור פיטם ומחסור בסידן

שחור פיטם נגרם ממחסור בסידן, די מקובל שזו הסיבה. חוסר מנגן מתבטא בכתמים בהירים על העלים בין העורקים.
שחור פיטם נגרם ממחסור סידן בפרי, ולרוב הסיבה למחסור הסידן היא השקיה לא מסודרת, זה יותר מאפיין זנים מאוורכים של עגבניות מאשר עגולים.
כפתרון, בחקלאות מוסיפים דשנים עתירי סידן למי ההשקיה.
בגינה כשמשקים באופן מסודר לרוב יש פחות בעיות שחור פיטם כי הסידן נכנס לצמח יחד עם המים.
כשמשקים בחוסר, אספקת הסידן גם בחוסר, ויש יותר נטייה לשחור פיטם. לילות חמים וחמסינים יכולים לגרום להתחלת התופעה לפעמים.
יש המלצות לפיזור קליפות ביצים מרוסקות בקרקע, לא ניסיתי אבל אני מבין את ההגיון שבכך למרות שזה נשמע לי תרופת אלילים.
דרך אגב אם מגדלים עגבניות בגינה, מזרעים של עגבניות שלא נאכלו, יש סיכוי יותר גבוה לשחור פיטם, כי העמידות שיש לשחור פיטם ברוב הזנים לא תמיד תישמר בזרעים מהפריה עצמית.
הוסף לאוספים שלי

מחלות צמחים - 'שחור פיטם'

׳שחור פיטם׳ - תופעה המתרחשת בעיקר בעגבניות ופלפלים.
בפיטם הפרי נוצרת רקמה נקרוטית, המתפשטת במהלך הגידול לפרי כולו. שחור-פיטם הוא אחד הפגמים הפיזיולוגיים החמורים ביותר המגבילים את האפשרות לגדל עגבניות ופלפלים בעונות החמות ובהשקיה במים מליחים.
במחקרים גילו שירידה בריכוז המנגן בפרי מגבירה את רגישות רקמת הפרי לעקות חמצון ולהופעת שחור-פיטם.
יש האומרים שמדובר במחסור בסידן, ויש שחקרו וטענו כי מדובר בנזקים לרקמת הפרי בגיל צעיר (10 עד 20 יום מההפריה).
הוסף לאוספים שלי

צמחי אויר - כמה אור צריכים?

עקרונית צמחי אויר יכולים לגדול גם בבית וגם בחוץ. עוצמת האור נגזרת מסוג הצמח. כלל אצבע - ככל שהצמח אפור יותר כך הצמח זקוק לעוצמת אור חזקה יותר. אם רוצים לגדל בבית, מומלץ למקם באזור מואר, ומדי כמה ימים ניתן להעביר למקום שבו יש שמש לא חזקה, למשל בשעות אחרי הצהרים או שעות הבוקר
הוסף לאוספים שלי

מצאתם צב בחצר?

בגלל הפיתוח המואץ, צבי היבשה בישראל הפכו לנדירים וגם בסכנת הכחדה.
חשוב מאוד לא לביית צבים, מעבר לזה שצבים הם חיות מוגנות, כל הגלייה של צב מסביבתו הטבעית, מונעת ממנו מפגש עם בני מינו ובכך נוצרת פגיעה ברבייה.
חשוב מאוד גם להשאיר שטחי בור לא מטופלים המשמשים להם כמסתור.
יש מספר גורמים להיעלמות הצבים:
1. הצטמצמות שטחים פתוחים- מובילה להקטנת שטחי מחייה ורבייה.
2. גידול בכמות הטורפים הלא טבעיים כמו חתולי רחוב, כלבים משוטטים.
3. צמצום שטחי מחייה, שמשמשים כמסתור ומזון ע"י עישוב שטחי בור.
4. כנראה שגם שימוש מוגבר בקוטלי עשבים, שגורם לתמותת צבים שאכלו עשבים שרוססו.
הוסף לאוספים שלי

דמיעה בגפנים

מומלץ לזמור (לגזום) גפנים בשלב התרדמה לפני הלבלוב. הגיזום בתחילת הלבלוב, יתכן ויוצר טפטוף נוזל מאזור החתך. התופעה נקראת דמיעה. מערכת השורשים מתחילה לעבוד ומים עולים בלחץ השורשים למעלה. מכיוון שאין עלים המאדים את המים, הם יוצאים כתוצאה מהפציעה/גיזום. זה לא נורא אבל לא רצוי. הצמח מאבד מינרלים והורמונים כתואה מדליפה זו וחבל. בקיווי התופעה דומה. סיפר לי חוקר מקוריאה שהם אוספים את הנוזל ושותים את זה, ואף מוכרים במחיר מאוד יקר.
הוסף לאוספים שלי

מהו הטיפול בצמחי אויר ? מסתבר שזה לא מסובך

מכירים את צמחי האויר המשתרכים ומשתפלים מהעצים?
Tillandsia usnoides (Spanish Moss). הטילנדסיה מסוג זהף מתרבה חופשי על שיחים ועצים בגינה, מה היא אוהבת? : א) הרבה אור, אפילו שמש ישירה. ב) התזה יומיומית עם צינור מים, היא מוריקה כשקולטת מים. ג) אין לה בעיה עם רוח, גשם ואפילו ברד. ד) כדאי לדלל קבוצות צפופות היא אוהבת תנועת אויר. הישראלי הממוצע הורג אותה עם עודף מים, כך שאפשר לתת לה להתייבש ולהאפיר.
הוסף לאוספים שלי

פתרון נפלא לבעיית החתולים בבריכות דגים

פתרון נפלא לבעיית החתולים בבריכות דגים:
מותחים חוט דיג, בגובה 10 ס"מ, בצמוד לקו המים לפי תואי הבריכה.
בשיטה הזו, אנחנו מנצלים את שיטת הציד של החתולים, כדי למנוע מהם לצוד.
בזמן ציד דגים, החתולים מייצבים את עצמם באמצעות 3 רגליים, וצדים באמצעות רגל קדמית. החתול ממקם את ראשו מעל המים בזוית מסוימת, שמנטרלת את העיוות הויזואלי, שנוצר ע"י שבירת קרני האור וכך הוא מצליח להתמקד בדג אותו הוא מתכוון לצוד. חוט הדיג, כשהוא ממוקם על שפת המים מונע מהחתול למקם את ראשו מעל המים ובכך מונע ממנו לצוד.
הוסף לאוספים שלי

צמח טרופי בזמן קרה

לא מומלץ לשתול צמחים טרופיים באזורים המועדים לקרה.
שלג בדרך כלל לא עושה נזק ביולוגי אלא מכאני, הוא נערם על עצים ושובר ענפים. השלג מאפשר גדילה מתחתיו ולמעשה הוא מבודד ויוצר כיסי אויר בינו ובין האדמה, כך האדמה אינה קופאת.
הקרה היא הרעה.....היא המקפיאה את המים בעורקי הצמח לזמן ארוך...הורסת את תאיו באופן בלתי הפיך. ככל שיש בצמח יותר מים, הוא יסבול יותר. אל תשתלו 'טרופיים' באיזורים עם חשש לקרות...מספיקה שנה אחת קשה וכאב הלב על ההשקעה גדול. כתבה: שלי כהן
שלי כהן
הוסף לאוספים שלי

יתרונות נבטים או נבטוטים

בנבטוטים יש בהם יותר אנזימים וחלבונים ובנבטים עם עלים יש להם יותר ויטמינים שמתפתחים ככל שהנבט גדל
שלי כהן נבטים, נבטוטים
הוסף לאוספים שלי

קירור פקעות ובצלי הגאופיטים

צבעונים, יקינטונים וכרכומים יעדיפו קרור במגירת הירקות במקרר לתקופה של 45 יום . להחזיק בשקית הרשת בה הגיעו או בשקית ניר לא לעטוף בנילון . באזור ההר או באזורים קרים אפשר לותר על חלק מתקופת הקרור, כתב: אלי חדש
אלי חדש
הוסף לאוספים שלי

זריעת ירקות שורש

זריעת ירקות שורש - חורצים 2 תעלות כ-5 ס"מ אחת מן השנייה משני צידי קו הטפטוף. עומק התעלה לא יותר מס"מ אחד. צנונית וגזר, שמים בתעלה ברווח של 2 ס"מ בין זרע לזרע. סלרי שורש, פטטרוזיליה שורש, סלק, צנון ולפת, שמים בתעלה ברווח של 10 ס"מ בין זרע לזרע. זריעה נעימה וסופ"ש ירוק ונפלא.... כתב: אורי וייס, אוריגני
הוסף לאוספים שלי

כוון הערוגה מצפון לדרום

כיוון הערוגה - רצוי למקם את הערוגה מכיוון צפון לכיוון דרום, וזאת בגלל השמש. השמש בארץ רוב היום מקרינה אלינו בזווית מהדרום. ככל שהימים מתקצרים הזוית שלה דרומה בשיא הצהרים גדלה, וכך גם הצל צפונה של עצם כלשהו. אם נרצה לשתול בערוגה, נתחיל מכיוון צפון בצמחים הגבוהים ושמשך גידולם ארוך, ונרד בשתילה דרומה עם הצמחים שאיתם נרצה לעשות מחזורי גידול. כך נמנע תחרות על מקורות האור בערוגה. כתב: אורי וייס, אוריגני
הוסף לאוספים שלי
?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

bird banner

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח