בעזרת הקטלוג ניתן למצוא על פי מאפיינים, את הצמח המתאים לכם.
סמנו ובחרו - האם הינכם מעוניינים בעץ או במטפס, בצמח גבוה, לצל, עם פריחה צהובה ועלים אפורים, השקיה מועטה שהוא רב שנתי ואתם מעוניינים שישמש כגדר חיה. עוד ועוד סינונים שיקלו עליכם למצוא את הצמח שחיפשתם.
עולמות התוכן באתר פותחים בפניכם עולם שלם של מידע, כתבות, תמונות וסירטונים בכל הנושאים הקשורים לצמחים. חפשו איזה עולם מעניין אתכם, הטיפול בגן ? מתעניינים בסוגי צמחים כדי להכין את הגן לחורף ? או אולי במו ידכם, לשדרג את מערכת ההשקיה? לחפש הפעלות לגיל השלישי או לילדים ? לטפל באמצעות גינון וגם הצעות למתכונים מגן הירק שלכם.
לבחירתכם, תמונות מכל הסוגים, צמחים, גינות, עציצים , ספסלים,אדניות, גנים בוטניים ועוד ועוד. גלרית תמונות מהארץ ומהעולם, שתתן לכם השראה ורעיונות לעיצוב הגינה שלכם.
אפשר להניח את הבטטה במים, אינה מפונקת כמו תפוח אדמה. הגבעולים יתפשטו ונהנה מצמח לבית.
ייחורים מגבעולים - אפשר 2-3 עיניים באדמה, מעל האדמה מספיק עין אחת. אם נשתול באביב, בסוף הקיץ נהנה מבטטות.
ניתן גם להטמין את הבטטה ישירות באדמה.
כאשר שותלים צמח חדש הוא צריך להתרגל לתנאים החדשים אליהם נקלע . כאשר יש הרבה עלווה, לצמח קשה לספק את כל הנוזלים שמתאדים דרך העלים ולכן נהוג להקטין את הנוף על מנת שהצמח יאבד פחות נוזלים וכך יהיה לשורשים יותר קל לספק את הלחות הדרושה.
הסיבה הסבירה ביותר לכך היא מעבר של הצמח מחממה לחה לסביבה יבשה יותר והשוק שהצמח מקבל עקב כך. ההמלצה היא לרסס במים מספר פעמים ביום על העלים והשרשים החיצוניים. לא לחשוף את הצמח לחום או קרינה ישירה ולהשקות כרגיל עם ייבוש בין ההשקיות. בפריחה הבאה יהיה בסדר
הפקעות שתולות בעציצים ואדניות. כשהצמח מתיבש, אני מזיזה את העציץ עם הפקעות לאזור לא מושקה, לא עוקרת ולא מוציאה את הפקעות מהקרקע. לקראת העונה החדשה מדללת וטומנת בכלים נוספים.
מונברטיה או כסמנטה אומנם מאותה משפחה כמו הקרוקוסמיה אבל אלו צמחים שונים בעלי צורת פריחה שונה . המונברטיה גדלה בחורף ופורחת באביב בעוד הקרוקוסמיה נובטת באביב וגדלה לתוך הקיץ ופורחת בקיץ . צורת הפקעת של שתיהן שונה . לקרוקוסמיה פקעת בצורת כדור בעוד לכסמנתה פקעת שטוחה הדומה לפקעת הסיפן . הכסמנטה גבוהה יותר מהקרוקוסמיה ומופיעה ב-2 צבעים כתום וצהוב בעוד שלקרוקוסמיה יש מספר זנים כולל לוציפר המפורסם שהוא בעל גוון אדום.
שם הסחלב הוא Dendrobium pierardi ( חפשו בגלרית התמונות באתר). הוא מוציא שתילונים קטנים על הענפים המבוגרים.
אלו מוציאים שורשי אוויר וניתן לנתקם מצמח האם כאשר השורשים מתארכים. שותלים בעציץ קטן - והרי לכם צמח חדש שיפרח בשנה הבאה.
לסחלבים יש הילה מסתורית ומיתוס שהם קשים לגידול. אבל, יש מספר סוגים שניתן לגדל בארץ ללא בעייה אם שומרים על כמה חוקי בסיס. הראשון - להיזהר מהשקיית יתר!
סחלבים אוהבים להשתל בסלסלות עץ, שורשי הסחלב האפיפיטי אוהבים להאחז בעץ הספוג במים וכך הם מדמים את הגידול בטבע, ביערות הגשם.
הסחלבים אוהבים הרבה סוגי עץ, ואינם אוהבים את עץ האקליפטוס והאורן הישראלי.
"
המלצה לטיפול נגד מחלות ומזיקים בסחלבים - להגמיע את העציץ (כלומר לטבול את כל הכלי עם השורשים למספר דקות) במיכל גדול עם - 10 ליטר מים שעורבבו עם 10 סמ"ק קונפידור.
יש הפועלים כך כטיפול תקופתי, ויש כאשר הופיעו המזיקים.
כשהנבגים חומים - לוקחים מעטפת נייר ופשוט משפשפים את העלה. הנבגים היבשים ינשרו למעטפה.
קחו מיכל שקוף של סלטים - בנפח של חצי ליטר, הניחו בו תערובת עציצים וחטאו עם מים רותחים.
כשהמיכל מתקרר - פזרו את הנבגים ועליהם פזרו שכבה דקיקה של תערובת.
סיגרו עם מכסה ושימרו את המיכל במקום אפלולי ולח. (רצוי בחממה).
תוך כמה זמן פני האדמה יתכסו במעין טחב ירוק הנקרא פרוטליה.
ממנו יצוצו עלים קטנים - ספורופיטים.
כאשר הם יגדלו לכדי צמחים , ניתן להעתיקם לעציץ משלהם. בהצלחה!!!
מידי פעם לרסס קלות על פני העציץ עד לנביגה.
"אספרג מנוצה מתפשט בגינה בקלות, בכל אזור מוצל עם השקיה. הצמח דוקרני ואנו רוצים להפטר ממנו. כיצד?
הפתרון הוא לחפור ולהוציא את הפקעות מהקרקע. הבעיה שלעיתים הפקעות עמוקות וקשה להוציאן. במצב זה יש לגזום את הצמח כל מספר ימים ולא לתת לגבעולים לצמוח מעל גובה של 20 ס״מ. העלווה עושה פוטוסינטזה ומחזקת את השורש. בסוף הצמח יתנוון."
בגינות מרפסת וגג משתמשים בעציצים ומיכלים ואדניות עם דופן עבה בלבד שאפשר לקדוח בצד הדופן האחורי, חור ניקוז אחד בגובה עד 5 ס"מ מהקרקעית .
לחור בקוטר 20 מ"מ מחברים נקז טכנורם ומדביקים אותו במלט אפוקסי. דבקים אחרים יסדקו במשק הזמן ותהיה נזילה. המלט האפוקסי מדביק היטב את האביזר לעציץ כמו הלחמה.
את האביזר מחברים לצינור ניקוז שאוסף את עודפי ההשקיה והגשם ומעביר אותם לחור הניקוז/מרזב של הגג/מרפסת.
כל העציצים והאדניות מחוברים באותה צורה. הגג/מרפסת נשארים נקיים ויבשים.
מומלץ להעמיד את העציצים והאדניות על לבני אקרשטיין כדי שלא יעמדו על הרצפה ותהיה אפשרות לנקות ביעילות מכל הפינות ולא יאספו עלים ופרחים יבשים שיצברו לחות.
השקיה בעזרת משפך או צינור?
אם יש זמן תמיד רצוי להשקות בעזרת משפך כי אז העלים לא מקבלים את סימני המלח שבמים.
אם יש לנו אוסף גדול של עציצים ואין זמן להשקות כל עציץ בנפרד, נוסיף לקצה הצינור אקדח מים עם ידית שהיא ספריי ונשקה באמצעותו. נשתדל לא להשקות על העלים, אלא על הקרקע בלבד.
מתי מומלץ לקטוף את המנגו מהעץ? כדי להינות מפירות מתוקים כדאי להמתין שהמנגו יפול מעצמו. הוא הכי מתוק כשהוא בשל ונופל לבד. אם אפשר - כדאי לבדוק כל בוקר האם נפל מנגו. נאספו ונניח במקרר.כשנחזור מהעבודה, יחכה לנו ממתק מהטבע.
את זרעי התירס זורעים ישר באדמה במרחק 15 ס"מ בין זרע לזרע ובשורות. ההאבקה מתבצעת על ידי הרוח ולכן צריך מספר שורות ולא שורה ישרה אחת. החלק הזיכרי עם האבקה הינו הציצית שבראש הצמח והשחלה הינם הקלחים המתפחים בחיק העלים . יש לדאוג שתגיע אבקה . השקיה מדי יום.
אחת משיטות ההנבטה של זרעי היפאסטרום. קערה עם מים. כאשר הלקט הזרעים נפתח ואוספים את הזרעים השחורים יש למין אותם בגלל שלא כולם מפותחים כראוי. צריך למשש כל זרע ולודא שיש לו במרכזו עובי וגרעין.זרעים ללא גרעין במרכזם אינם טובים.