תמונת קישור למפת ספקים

join btn 

  • משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב
    עמוד הספק: פתח
  • גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יבואנים, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, ריהוט ותאורת גן
    עמוד הספק: פתח
  • הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת מלצר
    משתלת מלצר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
ארטישוק ירושלמי (חמנית הפקעות) בפיוג'ן מרוקאי הצילום מאת: מיכל לנרט

ארטישוק ירושלמי (חמנית הפקעות) בפיוג'ן מרוקאי

תבשיל מבית אמא, המבוסס על ארטישוק ירושלמי

תאריך: 30-12-2014 מאת: אביטל סבג תגיות:חמנית הפקעות, ארטישוק ירושלמי
הוסף לאוספים שלי

ארטישוק ירושלמי (חמנית הפקעות) בפיוג'ן מרוקאי

 

אחד מהמתכונים הנפלאים מבית אימא. אבא שלי, שהפרידה ממנו השנה הוסיפה עוד עומק לעשיה שלי במטבח, היה מתענג ואוהב ביותר את התבשיל הזה.
אני לגמרי מבינה אותו.

הטקסטורה הנימוחה של הארטישוק בחיך, לאחר בישולו, יוצרת חוויה קולינרית מרגשת.

במרוקו התבשיל המקורי מכונה "בטטה קסביה". התבשיל היה בנוכחות בשר.  מתכון 6 ארטישוק-ירושלמיואפילו אין לו קשר לארטישוק ואף לא לירושלים! מנה מושלמת לחורף! קלה להכנה וכייף לארח איתה.

המתכון והצילום לקוחים מתוך ספרי החדש "חמש עונות במטבח - בישול טבעוני ברוח הזן". הספר יצא לאור בתחילת 2014.

המצרכים הדרושים לכמות של ארבעה סועדים

2 בצלים
3 שיני שום
קילו ארטישוק ירושלמי
כף גדושה כורכום
כפית קימל טחון
כפית פלפל שחור
כפית גדושה מלח גס אפור אטלנטי
מים מעל גובה הארטישוק
כף שמן זית

אופן ההכנה

מקלפים את קליפת הבצל, שוטפים וקוצצים ומכניסים לסיר יחד עם שמן הזית ומאדים עד שמזהיב.
מקלפים ושוטפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותו לקוביות גדולות,
מוסיפים את הארטישוק לסיר, מוסיפים את השומים והתבלינים יחד עם המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות עד שהארטישוקים רכים אך לא יותר מדי בכדי שלא יתפרקו.
להגיש על מצע אורז מלא או בורגול.

 

?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

bird banner

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח