בצל ממולא בגרגרי רימונים, אורז ועשבי תיבול
רבקה נוק מדריכת טיולים, ועל הדרך, נהנית לשתף אותנו במטעמים שמכינה ומצלמת.
למידע נוסף על Rebecca Nok
והפעם, אנו בסוכות, והארץ מלאה רימונים
לכן תהנו ממתכון מיוחד של בצל ממולא בגרגרי רימונים, אורז ועשבי תיבול
הרעיון פשוט לביצוע -
אפשר למלא באורז או בכל מרכיב אחר, לטעמכם.
אני בכיוון טבעוני לאחרונה - הכנתי לי אורז מלא ואורז אדום וערבבתי עם עשבי תיבול וקצת גרגרי רימון למלית.
בצלים - גדולים, גדולים, גדולים. מבשלים כ-10 עד 15 דקות בסיר עם מים ומעט מלח.
מצננים מעט - חותכים את השורש, חורצים בסכין פס לאורך הבצל - כדי שאפשר יהיה להפריד את הגלדים.
תערובת למלית
אורז, עשבי תיבול קצוצים, מעט מלח ומעט פלפל ואפשר גם גרגרי רימון.
אם מדובר באורז שעבר בישול, אפשר 'לדחוס' יותר אורז.
אם האורז רק 'חלוט' או לא מבושל, שימו לב שהבישול יהיה מעט שונה.
כיצד מכינים
ממלאים בתערובת הרצוייה.
מסדרים בסיר על גבי כמה גבעולים של עשבי תיבול [נענע זה נהדר!]
ומעל קצת עגבניות פרוסות [לא חובה]
ושאריות הבצל [הגלדים הפנימיים].
מסדרים את הבצלים הממולאים על העלים והעגבניות.
מפזרים מעל - סילאן [טבעי, ללא סוכר עדיף... אבל לטעמכם] וקצת סירופ רימונים!
ממלאים במים - בערך 3-5 ס"מ גובה המים.
מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה וממשיכים בבישול עדין לפחות 40 דקות [אם יש פלטה או שהסיר מתאים לאפייה... אפשר להשלים את הבישול באפייה, 150-160 מ"צ, שעתיים נגיד?]
כן, הריח ישגע אתכם... אבל אל תוותרו על הבישול הארוך יחסית.
תגישו לצד סלט ירוק והרבה גרגרי רימון נהדרים!
בתאבון
בצל לבן ובצל סגור במלית אורז - לפני הבישול
האורז נהדר - כמה טיפים להכנה של אורז מלא או אורז אדום
א. לשטוף היטב! גם אם נדמה לכם שזה לא מלוכלך...
ב. להשרות במים עם מעט מלח [אצלי כמעט רק מלח גס גרגרים...]
ג. לפחות שעה - אפשר גם לילה, בקיץ - במקרר
ד. לסנן היטב ואפשר גם לשטוף מהמלח..
אני מניחה במסננת דקה ופשוט מנערת את עודפי המים.
ה. סיר עם תחתית עבה עדיף - לצרף את האורז הרטוב ולחמם עד לייבוש האורז.
לאפשר לאורז ממש לעבור קלייה עדינה - תשמעו גרגרים מתפצפצים.
ו. מוסיפים מים לכיסוי האורז + 2-3 ס"מ [תלוי בגודל וברוחב הסיר... תהיו נדיבים]
ז. מביאים לרתיחה, מחלישים למינימום. ממתינים 25-30 דקות, כל המים מתאדים!
ח. האורז מוכן - אפשר לערבב כדי להפריד את הגרגרים... אפשר להשתמש באופנים שונים
בצל סגול ובצל לבן במלית אורז וגרגרי רימון, תמונת 'אחרי' בישול
למתכונים של Rebecca Nok ליחצו על השם Rebecca Nok המופיע בראש הכתבה,
או רישמו Rebecca Nok בשדה החיפוש בראש הדף.