תמונת קישור למפת ספקים

join btn 

  • משתלת בוטני
    משתלת בוטני
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת מלצר
    משתלת מלצר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • בית הספר לגינון ושתלנות
    בית הספר לגינון ושתלנות
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, חוגים, סדנאות ובתי ספר לגינון
    עמוד הספק: פתח
  • עצי מורשת
    עצי מורשת
    תחום עיסוק: משתלות יצרניות ומגדלים, יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן, חוגים, סדנאות ובתי ספר לגינון
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת יהלום רוני - כפר אז
    משתלת יהלום רוני - כפר אז"ר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת גבעת ברנר
    משתלת גבעת ברנר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יועצים ובעלי מקצוע, מוצרים וציוד לגן, חוגים, סדנאות ובתי ספר לגינון
    עמוד הספק: פתח
  • יוני נוי  YoninoY, גננית, שתלנית ומעצבת נוף
    יוני נוי YoninoY, גננית, שתלנית ומעצבת נוף
    תחום עיסוק: עיצוב הגן, יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יבואנים, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, ריהוט ותאורת גן
    עמוד הספק: פתח
  • הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת נירוונה
    משתלת נירוונה
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים
    עמוד הספק: פתח
מאסטר שף, גרסת היער הצילום מאת: הדס הוכברג

מאסטר שף, גרסת היער

במסגרת פיתוח המודל של יער מאכל ים תיכוני אנו עוסקים רבות בנושא התזונה, וחוקרים שאלות רבות הנובעות מהרצון להעביר את מקור מזוננו למערכת יער מאכל.
נשתף אתכם במספר מתכונים.
בתאבון.

תאריך: 13-01-2014 מאת: הדס הוכברג תגיות:יער מאכל, קידרון
הוסף לאוספים שלי

במסגרת פיתוח המודל של יער מאכל ים תיכוני אנו עוסקים רבות בנושא התזונה, וחוקרים שאלות רבות הנובעות מהרצון להעביר את מקור מזוננו למערכת יער מאכל.

במדריכים קודמים שלנו (לחם – עבודה?!, קטניות שלא חשבתם שתאכלו, וסוף סוף – קמח בלוטים!) עסקנו בנושאים של מזונות בסיסיים מהיער – מקורות רב שנתיים למזון הבסיסי של קמח וקטניות. במקביל שתלנו ביער צמחי בר רבים שראויים למאכל, חלקם רב שנתיים וחלקם מתחדשים עצמאית, והגענו למצב בו כבר יש לנו הרבה מקורות מזון ביער הצעיר…

רק מה, כוחו של הרגל חזק הוא מאוד! וכשאנחנו באים לבשל ארוחת צהריים אז באופן אוטומטי מוצאים את עצמנו משתמשים בדברים המוכרים והרגילים. לכן אין כמו תחרות בריאה כדי לעודד את חוש היצירתיות והגילוי שלנו!

תחרות בריאה לעידוד היצירתיות

הכרזנו על תחרות "מאסטר שף – גרסת היער", בה כל אחד שמבשל ארוחה (אצלנו בחווה יש תורנות, וכל יום מישהו אחר מבשל לכולם) יכול להגיש מנה אחת או יותר לתחרות.

הקריטריונים לניקוד:

  • שימוש במזונות יער
  • טעם כמובן
  • פרזנטציה
  • מקוריות
  • ויש בונוס על שימוש בחומרי גלם מאתגרים במיוחד.

ומאז שנפתחה התחרות אנחנו כל יום אוכלים מנות מקוריות ומפתיעות שממש גורמות לי להיות אופטימית לגבי האפשרות שבה רוב המזון שלנו בעתיד יהיה מהיער. עוד לא קבענו מועד לגמר הגדול, בו כל אחד יגיש את מנותיו המובחרות ביותר, אך אתם כמובן תשמעו על כך :)

המנות הנבחרות

אשמח לחלוק אתכם חלק מהמתכונים השווים שנרקחו במוחם הקודח של דרי יער המאכל בקדרון, וגם קצת הסברים על המרכיבים המוזרים:

סלט נבטי יער: ציון 9

"זה הסלט הכי טוב שאכלתי אי-פעם" (הדס)

השף: טלי מכמנדרוב

רכיבים:Screen Shot 2014-09-29 at 8.22.37 PM

  • נבטוטים מהיער (אספסת, תלתן, גדילן, חובזות ועוד),
  • נופאל קצוץ,
  • גרגרי רימון,
  • אורגנו קצוץ,
  • קולורבי מגורר,
  • שומר קצוץ.
  • רוטב: לימון, שמן זית.

מה זה נופאל, אתם שואלים? נופאל זה סוג של קקטוס מקסיקני שעליו הצעירים משמשים למאכל והוא בעל סגולות רפואיות חזקות, ביניהן הורדת כולסטרול וסוכר. המקסיקנים אוכלים אותו טרי, כבוש או מטוגן כמו צ'יפס. עוד על הקקטוס תוכלו לקרוא כאן.

מוקפץ יער: ציון 8.5

השף: שילה וינונגרד

רכיבים:

  • פאפיה ירוקה,פפיה ירוקה?! כן! פפיה ירוקה יכולה להוות ירק נפלא! ובניגוד לפירות אחרים שאותם לא מומלץ לאכול בוסר, דווקא פפיה ירוקה בריאה מאוד במצב זה
  • תרמילי לבלב מזדקן, לבלב – שעועית רב שנתית יפהפיה שיכולה להגיע לגיל 4-5 באזורים לא קרים מידי (אצלנו לצערנו קר מידי והיא מתה בחורף)
  • עלי מלוח קיפח,  מלוח קיפח – צמח מדברי בעל עלים מלוחים טעימים מאוד
  • גרגרי רימון,
    Screen Shot 2014-09-29 at 8.22.39 PM
  • תמרים,
  • בצל,
  • שום,
  • ברוקולי,
  • זרעי צחר שהושרו ובושלו מראש. זרעי צחר – צחר הוא עץ קטניתי קושר חנקן המניב תרמילים אכילים.

איך עושים?

  • מלקטים את כל המרכיבים
  • מוציאים את סיבי תרמילי הלבלב וחותכים את התרמילים
  • מבשלים את הלבלב במים מספר דקות, שופכים את המים
  • בזמן הבישול, מקלפים וחותכים את הפאפיה הירוקה לרצועות צ'יפס
  • מטגנים בצל שלם גדול עד להזהבה
  • אם יש גזר מוסיפים בשלב זה (חתוך לרצועות)
  • מוסיפים פאפיה ירוקה, שום חתוך לפרוסות ותרמילי לבלב מוסיפים שמן זית ותבלינים ומקפיצים מוסיפים את שאר המרכיבים: ברוקולי, עלי מלוח, תמרים (נקיים מגלעינים וחתוכים),
  • לאחר סוף ההקפצה כשהכל מוכן מוסיפים גרגרי רימון וזרעי צחר שבושלו מראש


בונוס: כל המרכיבים מהיער חוץ מהבצל והפסטה!

סלט חרשופים בלימון ושמן זית: ציון 9.5

השף: סער אוסטרייכרScreen Shot 2014-09-29 at 8.22.42 PM

רכיבים:

  • גבעולי חרשוף,
  • לימון,
  • שמן זית,
  • פלפל שחור גרוס דק,
  • מלח

חרשוף הוא הבן-דוד הישראלי של הארטישוק. צמח עמיד מאוד, גדול ומרשים. לא מניב את פרי הארטישוק, אך גבעולי העלים אכילים והעלים עצמם בעלי תכונות מרפא.

אופן ההכנה

  • קוטפים גבעולי חרשוף
  • מנקים מסיבים וקוצים, לאחר מכן חותכים למספר חתיכות ומנקים שוב את הסיבים. קוצצים דק.
  • מבשלים את גבעולי החרשוף הנקיים והקצוצים מספר דקות. טועמים (ללא המים), במידה והמרירות יצאה עוברים לשלב הבא. במידה ולא, מבשלים עוד מספר דקות ואם צריך מחליפים את המים ומבשלים שוב.
  • מסננים את המים, מקפיצים את החרשוף בשמן זית, מוסיפים מלח ופלפל שחור טרי גרוס דק.
  • מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ובמידת הצורך עוד מלח ופלפל.

אחרון חביב…

קיש עלי בר על מצע קראסט ינבוטים: ציון 7

השף: הדס הוכברג

מרכיבים:

  • למלית – עלי בר (מרוות ירושלים, חובזה, עלי ברוקולי רב"ש),
  • אזוב,
  • אגוזי מלך טחונים,
    Screen Shot 2014-09-29 at 8.22.45 PM
  • אבקת שמרי בירה,
  • מלח,
  • פלפל.

כדאי להוסיף גבינה או ביצה פעם הבאה.

לקראסט -

  • קמח ינבוטים,
  • שמן חמניות,
  • מים רותחים,
  • כפית אבקת אפייה. לפי העין.

אופן הכנה

  • מכינים את המלית במג'ימיקס
  • מכינים את הבצק ומצפים תבנית משומנת בשכבה דקה מכניסים רק את הבצק לתנור ב- 180 מעלות ל-5 דקות
  • מוציאים ומוסיפים את המלית
  • אפשר לקשט מלמעלה עם עגבניות, גבינה (להוסיף לקראת הסוף)
  • מכניסים לתנור ל- 40 דקות.

זהו לבינתיים. נמשיך עם ההרפתקאות הקולינריות ביער עד הגמר הגדול.

 

כתבה, הדס הוכברג

המאמר נלקח מאתר קחו את הקיימות בידיים

 

 

 

 

 

?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור בקשה להצעת מחיר בקלות ובמהירות...

סמנו ב-V את הצמחים שהנכם מעוניינים להוסיף לרשימה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח