קליפות פומלה מזוגגות
סימה מלמדת אותנו, כיצד להכין קליפות פומלה מזוגגות, מהפומלות שגידלתם בגינה.
תוך כדי געגועים לבית של אמא, מספרת סימה - ״זאת ריבה שעוברת במשפחה מאז גרוש ספרד. יהודי תורכיה במיוחד מאיזמיר, היו ידועים בריבות ומרקחות שלהם. אמא לא ויתרה לנו וכל מתכון משפחתי עבר אלינו, ארבעת בנותיה״
במקרים רבים, כאשר אנו מגדלים עצי פרי, פרי הדר, או פירות טרופיים, העץ שופע פירות. מנגו, לימונים, תפוזים, קרמבולה ועוד.
במדור זה נציע מתכונים, כדי שנהנה מפרי הגן. הפעם - פומלה.
הוראות הכנה:
ביחרו פירות נאים, שיטפו אותם, והחלו במלאכה.
הנתונים הינם עבור 1 ק״ג קליפות פרי הפומלה.
-
קלפו את הפומלה בעזרת קולפן ,להשתדל בצורה של רצועות ארוכות. (במידה והשיכבה הלבנה הפנימית, ספוגית מדי, ניתן להורידה בעזרת סכין).
-
חיתכו לרצועות ברוחב של כ-3 ס״מ (שבלולים דקים מיד מתפרקים בבישול. אם השבלולים עבים, חיתכו אותם עם תם הבישול.)
-
גלגלו את רצועות הקליפות לצורות של שבלולים,
-
השחילו חוט במרכז השבלולים, וצרו שרשרת.
-
הניחו את שרשרת שבלולי הפומלה בסיר עם מים, הרתיחו 3 דקות ושיפכו את המים.
-
הרתיחו שוב במים, 3 דקות.
-
השרו את הקליפות, יומיים בכלי עם מים, כאשר 3 פעמים ביום מחליפים את המים, להוצאת המרירות. (החלק הפנימי של הקליפה הוא בצבע לבן ובטעם מריר, מכונה שיכבה ׳לבנה׳ ובלועזית ׳אלבדו׳).
-
יש להקפיד לסנן את הקליפות בעת הוצאתן מההשריה, ושתהינה יבשות באופן יחסי.
-
הניחו את הקליפות בסיר,
-
הכינו תערובת של - 1 ק״ג סוכר ומספר טיפות וניל.
-
שיפכו את תערובת הסוכר על הקליפות שבתוך הסיר.
-
חממו את הסיר עד להמסת הסוכר, ושיפכו את מיץ הלימון לתוך הסיר, צמצמו עד ליצירת זיגוג עדין
-
בשלו את הקליפות עד להיותן ברמת קשיות בינונית,
-
הוציאו את הקליפות המבושלות מהסיר, לאחר שהתקרר
-
שילפו את החוט שקישר בין הקליפות ושמר על צורתן,
- אחסנו בקופסא, כאשר הקליפות תבולות בסירופ שנותר בסיר.
-
ניתן לגלגל את השבלולים בקוקוס.
-
הניחו על כלי ההגשה, בתאבון
רצועות קליפת הפומלה השחלת שבלולי הפומלה על חוט הוצאת השבלולים מהסיר לאחר
הבישול
חיתוך שבלולים רחבים מדי הסוכר על השבלולים, לפני הבישול איחסון שבלולי הפומלה בקופסא
עם הסירופ
בתאבון
תודה לסימה שצילמה ושיתפה את כולנו.
ניתן לשתמש במתכון זה גם בקליפות תפוזים (מומלץ קליפות עבות), ואף בקליפות לימון.