סה"כ 23 תוצאות נמצאו

מצע לקקטוסים וסוקולנטים

המצע המתאים ביותר לשתילת קקטוסים וסוקולנטים הוא שני שליש אדמת שתילה ושליש פרלייט גודל 4. לקקטוסים וסוקולנטים שורשים עבים, מנסיוני טוף אינו מתאים להם , הוא בעל חורים גדולים המתמלאים במים, אשר מרטיבים את מצע השתילה . צמחים אלו אוהבים מצע שמתייבש מהר. הפרלייט אינו סופג מים, לכן מתאים יותר.
מומלץ לחפות את התערובת בגרגרים קטנים של חצץ סומסום או גרגרים של חלוקי נחל, כדי שבזמן ההשקיה הפרלייט לא יצוף למעלה.
הוסף לאוספים שלי

בטטה - כיצד נגדל ?

אפשר להניח את הבטטה במים, אינה מפונקת כמו תפוח אדמה. הגבעולים יתפשטו ונהנה מצמח לבית.
ייחורים מגבעולים - אפשר 2-3 עיניים באדמה, מעל האדמה מספיק עין אחת. אם נשתול באביב, בסוף הקיץ נהנה מבטטות.
ניתן גם להטמין את הבטטה ישירות באדמה.
TO KEEP ייחורים, יחור, שתילה
הוסף לאוספים שלי

איך מייחרים צמחים?

איך מייחרים זה שיעור. לדוגמא, בצמח סולנום רנטונט מציע לבחור ייחור חצי מעוצה בעובי של עפרון באורך של בין 10 ל-12 ס״מ. לבחור ייחור עם לפחות שני פרקים ושלש עיניים. חותכים ישר מתחת לעין התחתונה ובאלכסון מעל לעין העליונה. זה עוזר למנוע בלבול עם תקיעת הייחור במצע לשמירה על כיוון הצמיחה ולמניעת הצטברות מים על החתך העליון למנוע רקבון. את החתך התחתון יש לטבול באבקת הורמון שנקראת הורמוריל T8. למלא כוסיות או עציצים קטנים במצע גידול מאוורר היטב ומושקה היטב. לנעוץ את הייחור ולשמור על אווירה לחה וחמימה בסביבות 24 מעלות. שיהיה בהצלחה.
הוסף לאוספים שלי

מצע גידול לסחלבים

מצע גידול מקצועי לסחלבים בנוי על ׳בארק׳ (קליפות עצים) עם ספגנום. מאוורר מאוד.
הוסף לאוספים שלי

הפרדת שתילונים של סחלבים

שם הסחלב הוא Dendrobium pierardi ( חפשו בגלרית התמונות באתר). הוא מוציא שתילונים קטנים על הענפים המבוגרים.
אלו מוציאים שורשי אוויר וניתן לנתקם מצמח האם כאשר השורשים מתארכים. שותלים בעציץ קטן - והרי לכם צמח חדש שיפרח בשנה הבאה.
לסחלבים יש הילה מסתורית ומיתוס שהם קשים לגידול. אבל, יש מספר סוגים שניתן לגדל בארץ ללא בעייה אם שומרים על כמה חוקי בסיס. הראשון - להיזהר מהשקיית יתר!
הוסף לאוספים שלי

יחורי בת שבע - הויה

כיצד נבצע יחורים של הויה? נחתוך את הגבעול, נשתול באדמה 2 פרקים. אפשר קצת מקופל, אם העומק או הרוחב אינם מספיקים. יש לשמור על מצע מאווורר.
הוסף לאוספים שלי

כיצד נגדל שרכים מנבגים?

כשהנבגים חומים - לוקחים מעטפת נייר ופשוט משפשפים את העלה. הנבגים היבשים ינשרו למעטפה.
קחו מיכל שקוף של סלטים - בנפח של חצי ליטר, הניחו בו תערובת עציצים וחטאו עם מים רותחים.
כשהמיכל מתקרר - פזרו את הנבגים ועליהם פזרו שכבה דקיקה של תערובת.
סיגרו עם מכסה ושימרו את המיכל במקום אפלולי ולח. (רצוי בחממה).
תוך כמה זמן פני האדמה יתכסו במעין טחב ירוק הנקרא פרוטליה.
ממנו יצוצו עלים קטנים - ספורופיטים.
כאשר הם יגדלו לכדי צמחים , ניתן להעתיקם לעציץ משלהם. בהצלחה!!!
מידי פעם לרסס קלות על פני העציץ עד לנביגה.
מרים גורא גינה טרופית שרכים, נבגים
הוסף לאוספים שלי

השרשת תותים

התותים פיתחו שלוחות, כיצד משרישים אותם?

מומלץ להדק את הצמח של השלוחה לתוך אדמת עציצים לחה עם חתיכת חוט חשמל המכופף בצורת האות U, כך השלוחה תהיה צמודה למצע ותפתח שורשים. מומלץ להשאיר את השלוחה מחוברת לצמח האם לפחות חודש להתבססות.
אפשר גם פשוט להניח את השלוחה על קרקע לחה, היא תפתח שורשים, לאחר כחודש, ניתן יהיה לנתק את השלוחה מצמח האם.
אלי חדש גן לצמחי מאכל, מרפא ותבלינים תותים, השרשה, ערוגה, מאכל, גן ירק
הוסף לאוספים שלי

זריעת תירס

את זרעי התירס זורעים ישר באדמה במרחק 15 ס"מ בין זרע לזרע ובשורות. ההאבקה מתבצעת על ידי הרוח ולכן צריך מספר שורות ולא שורה ישרה אחת. החלק הזיכרי עם האבקה הינו הציצית שבראש הצמח והשחלה הינם הקלחים המתפחים בחיק העלים . יש לדאוג שתגיע אבקה . השקיה מדי יום.
אלי חדש גן לצמחי מאכל, מרפא ותבלינים
הוסף לאוספים שלי

השרשת יחורים

שימוש בהורמון השרשה משפר ומזרז את תהליך ההשתרשות של ייחורים.
הוסף לאוספים שלי

הנבטת זרעי היפאסטרום

אחת משיטות ההנבטה של זרעי היפאסטרום. קערה עם מים. כאשר הלקט הזרעים נפתח ואוספים את הזרעים השחורים יש למין אותם בגלל שלא כולם מפותחים כראוי. צריך למשש כל זרע ולודא שיש לו במרכזו עובי וגרעין.זרעים ללא גרעין במרכזם אינם טובים.
הוסף לאוספים שלי

בצל שאלוט

בצל מאכל קטן שנקרא שאלוט. בצל זה בעל טעם עדין ומיוחד ונחשב לתוספת נאותה למטבח . השאלוט בניגוד לבצל רגיל גדל בתקופת הקיץ ובחודש אפריל זה הזמן המתאים לטמון אותו. אפשר לרכוש בכל סופר. בנוסף בצל השאלוט אינו פורח והוא מתרבה על ידי יצירת מושבת בצלים סביבו . הוא מוציא עלים כמו בצל רגיל וניתן להשתמש בהם לסלט כמו בצל ירוק. בסוף הקיץ מוציאים מהאדמה. את הבצלים הגדולים יחסית מעבירים לשימוש במטבח ואת הקטנים שומרים במקום מאורר עד לאביב להטמנה מחדש. אפשר גם לטמון בעציץ, אדנית או באדמה. בהצלחה. כיצד נדע שהבצלים מוכנים למאכל? כאשר העלים מתחילים להתיבש . בדרך כלל בסוף הקיץ.
אלי חדש גן לצמחי מאכל, מרפא ותבלינים בצל, גן ירק, סלט
הוסף לאוספים שלי

מדוע משתמשים בניילון בגידול תותים?

מטרת הנילון על הקרקע למנוע מגע בין התותים לאדמה למניעת רקבון. מעל לתותים, על הקשתות ,יש נילון נוסף. בלילות ובימי גשם נשאר סגור. התותים מתחילים להניב בחורף תחת הנילון. ההשקיה היא באמצעות טפטפות מתחת לניילון.
הוסף לאוספים שלי

דוגמא לדרך הפצת הזרעים בטבע

הפצת זרעים – יחידים/ קרקפות שלמות נעשית באמצעות הרוח ובזרמי מים.
בחלקם הגדול בכותרת, ההופכת למעטף כסות צפופה של שערות ספוגי שבעזרתו יכול הזרעון לצוף ולהיטלטל על פני גלי הים ולעבור מחוף אחד למשנהו.
הוסף לאוספים שלי

טיפול בבצל נץ חלב

לאחר הפריחה נץ החלב יכנס לתרדמה... ממנה יקום רק בחורף. בתקופה זו מפסיקים את ההשקיה כדי שהבצלים לא ירקבו. ניתן לשמור את הבצלים באדמה ללא השקיה (מומלץ במצע העציץ ) , או לטמון בנסורת או קוקוס, במקום קריר, מאוורר ויבש. חוזרים להשקות שוב בחורף הבא, בתקופת הגשם הראשון.
תמי שרון נץ חלב
הוסף לאוספים שלי

פינה לקמליות

קמליות שורדות לפי המיקום שמצאת להם...המיקום זה הדבר הכי חשוב בהצלחת קמליה (לא הצבע שלה). היא אוהבת פינה, לא באמצע קיר. מפנה מזרחי צפוני ולא מערבי או דרומי ולא קרינה חזקה. שתילה במצע עשיר ומדי פעם לשים לה כף חומץ בחצי דלי בהשקיה. כתבה: שלי כהן
שלי כהן קמליה
הוסף לאוספים שלי

יקינתון, האם לקרר את הפקעת לפני ההטמנה?

דעה אחת הינה - על מנת שהחלקים בבצל היקינתון יתמיינו לפריחה דרושה מנת קור . במידה והחורף קר תתקבל מנת קור זאת ותהיה פריחה .על מנת לא לסמוך על המזל נהוג לקרר את הבצלים במקרר בתא הירקות למשך 6 שבועות, דעה שניה - אני מגדלת יקינתונים באותן אדניות כבר שנים...הם מתרבים. בקצב שלהם. גאופיטים לא חייבים לפרוח כל שנה, יש שנים שהם משקיעים באיברים המוצנעים באדמה וברביה וגטטיבית...ויש שנים שהם הולכים על מיניות מתפרצת. אני לא מקררת, נותנת להם את הקצב שלהם ולא מתרגשת כשבשנה מסויימת לא פורח. כתבו - אלי חדש ושלי כהן.
הוסף לאוספים שלי

באיזה עומק נטמון פקעות ובצלים של גאופיטים

באופן עקרוני טומנים גאופיטים בעומק פי 3 מגובהם .כלומר מעל הגאופיט יש אדמה בגובה פי 2 מגובהו של הבצל או הפקעת. יש יוצאים מהכלל כמו אמריליס (היפאסטרום) שטומנים כאשר השליש העליון של הבצל מעל האדמה. גם רקפות נהוג לטמון כאשר רק שכבת אדמה קטנה מכסה את הפקעת. כתב: אלי חדש
אלי חדש
הוסף לאוספים שלי

קירור פקעות ובצלי הגאופיטים

צבעונים, יקינטונים וכרכומים יעדיפו קרור במגירת הירקות במקרר לתקופה של 45 יום . להחזיק בשקית הרשת בה הגיעו או בשקית ניר לא לעטוף בנילון . באזור ההר או באזורים קרים אפשר לותר על חלק מתקופת הקרור, כתב: אלי חדש
אלי חדש
הוסף לאוספים שלי

זריעת ירקות שורש

זריעת ירקות שורש - חורצים 2 תעלות כ-5 ס"מ אחת מן השנייה משני צידי קו הטפטוף. עומק התעלה לא יותר מס"מ אחד. צנונית וגזר, שמים בתעלה ברווח של 2 ס"מ בין זרע לזרע. סלרי שורש, פטטרוזיליה שורש, סלק, צנון ולפת, שמים בתעלה ברווח של 10 ס"מ בין זרע לזרע. זריעה נעימה וסופ"ש ירוק ונפלא.... כתב: אורי וייס, אוריגני
הוסף לאוספים שלי

קייל - כרוב העל

קייל, כרוב העל - מאוד קל לגדל אותו- גם באדנית וגם באדמה. אין לו מזיקים ואין לו מחלות. גם דרישות ההזנה שלו צנועות ויסתפק בקרקע מזובלת היטב בקומפוסט. רצוי לשתול, וכאשר הצמיח כבר יותר מ10 עלים, קוטפים ממנו עלים גדולים מהמעטפת. כך נהנים ממנו לעונה ארוכה מאוד. לבריאות... כתב: אורי וייס, אוריגני
הוסף לאוספים שלי

גידול אפונה

גידול אפונה - אפונה שייכת למשפחת הקטניות שהן מקור מעולה לחלבון רב מעולם הצומח. היא צריכה לפחות 6 שעות שמש ישירה ואדמה מנוקזת היטב.קיימים 2 טיפוסי זנים: אפונת גינה ואפונה שיחית (שלג/סינית)שני טיפוסי הזנים דורשים קור על מנת שהפרחים יהפכו לתרמילים הנושאים זרעים. אפונת גינה תניב זמן קצר ותרכז יבול בעוד שאפונת שלג תניב יבול רב לאורך זמן.לשני סוגי האפונה נהוג לבנות הדליה במטרה להפחית רקבונות שונים.. כתב : אורי וייס, אוריגני  
הוסף לאוספים שלי

גידול גזר

גידול גזר -  החלק האכיל בגזר הוא השורש שהתעבה. גזר זורעים ולא שותלים שתילים. חשוב מאוד לעדור לעומק של לפחות 20 ס"מ את האדמה לפני הזריעה. בכדי לזרוע נכון נחרוץ תעלה בעומק של 1 ס"מ ובתוכה נניח זרע. את הזרע השני נמקם כ - 2 ס"מ ממנו באותה תעלה. המרווח בין תעלות הזריעה הוא 10 ס"מ. חשוב מאוד לדשן הגזר בדשן המכיל הרבה אשלגן. זמן הגידול הוא כשלושה חודשים. בודקים את בשלות הגזרים עפ"י חשיפת החלק העליון של השורש והערכת קוטרו. מעל 2 ס"מ = מוכן. כתב : אורי וייס, אוריגני
הוסף לאוספים שלי
?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

מתכננים גינה  הכנו טיפים עבורכם

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור בקשה להצעת מחיר בקלות ובמהירות...

סמנו ב-V את הצמחים שהנכם מעוניינים להוסיף לרשימה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח