תוצאות חיפוש עבור: ספ

סנן תוצאות לבחירתך -
סה"כ 44 תוצאות נמצאו
מציג עמוד 2 מתוך 3

בצל שאלוט

בצל מאכל קטן שנקרא שאלוט. בצל זה בעל טעם עדין ומיוחד ונחשב לתוספת נאותה למטבח . השאלוט בניגוד לבצל רגיל גדל בתקופת הקיץ ובחודש אפריל זה הזמן המתאים לטמון אותו. אפשר לרכוש בכל סופר. בנוסף בצל השאלוט אינו פורח והוא מתרבה על ידי יצירת מושבת בצלים סביבו . הוא מוציא עלים כמו בצל רגיל וניתן להשתמש בהם לסלט כמו בצל ירוק. בסוף הקיץ מוציאים מהאדמה. את הבצלים הגדולים יחסית מעבירים לשימוש במטבח ואת הקטנים שומרים במקום מאורר עד לאביב להטמנה מחדש. אפשר גם לטמון בעציץ, אדנית או באדמה. בהצלחה. כיצד נדע שהבצלים מוכנים למאכל? כאשר העלים מתחילים להתיבש . בדרך כלל בסוף הקיץ.
אלי חדש גן לצמחי מאכל, מרפא ותבלינים בצל, גן ירק, סלט
הוסף לאוספים שלי

טפטפות מווסתות

טפטפות מווסתות, דואגות לווסת את כמות המים העוברת דרכן. על הטפטפת רשום כמה ליטר בשעה. 1,2,4, או 8 ליטר בשעה. תוכלו לראות את המספר - בתחתית הטפטפת או (קצת קשה לראות) בחור העגול של הטפטפת. בדרך כלל גם צבע הטפטפת מצביעה על הספיקה שלה. חום 1 ליטר לשעה, אדום 2, וכו׳.
הוסף לאוספים שלי

כלנית נורית או פרג??

בישראל קיימים פרחים אדומים מועטים יחסית, והבולטים בהם הם הכלנית (כלנית מצויה), הנורית (נורית אסיה) והפרג (פרג אגסני). בגלל הדמיון בין הפרחים, ובפרט עקב צבעם האדום העז, רבים מתבלבלים ביניהם.

הכלנית המצויה היא הראשונה לפרוח (מתחילה בסוף דצמבר או תחילת ינואר). היא בעלת לפחות 5 עלי כותרת, ובדרך כלל קיימת טבעת לבנה סביב בסיס האבקנים השחור. לכלנית אין עלי גביע, אך שושנת עלים נמצאת מספר סנטימטרים מתחת לפרח.
אחריה מבחינת סדר הפריחה באה הנורית. גם לנורית לפחות 5 עלי כותרת אדומים ואבקנים שחורים, אך לה יש עלי גביע ואין לה טבעת לבנה. בדרך כלל, עליה נוצצים יותר מעלי הכלנית ולעתים קרובות קרועים ובלויים יותר עקב פעילות החרקים האגרסיבית בתקופת פריחתה (סוף חודש פברואר ורוב חודש מרץ, תלוי במזג האוויר).
אחרון לפרוח הוא הפרג שיוצר גם הוא מרבדים אדומים באביב (חודשי מרץ, אפריל, מאי ולעתים תחילת יוני). הפרג שונה מהכלנית והנורית. יש לו רק 4 עלי כותרת ובבסיסם כתמים שחורים גדולים.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7% 99%D7%AA_%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%94
הוסף לאוספים שלי

לבנונית ימית, מבנה צמח המותאם לחוף הים

׳לבנונית ימית׳ מספקת דוגמא מעולה - כיצד שערות לבנות מספקות הגנה והתאמה לבית הגידול של החוף החולי. השערות הלבנות העשויות תאים מתים, מגינות פיזית על העלה מפני שחיקת רסס מי הים המלוח וגרגרי החול הקשים. כמו כן צבעם הלבן של השערות מחזיר חלק מקרינת השמש החזקה אשר בחוף הים ומונע את פגיעתה ברקמות הצמח.
הוסף לאוספים שלי

דוגמא לדרך הפצת הזרעים בטבע

הפצת זרעים – יחידים/ קרקפות שלמות נעשית באמצעות הרוח ובזרמי מים.
בחלקם הגדול בכותרת, ההופכת למעטף כסות צפופה של שערות ספוגי שבעזרתו יכול הזרעון לצוף ולהיטלטל על פני גלי הים ולעבור מחוף אחד למשנהו.
הוסף לאוספים שלי

כיסוי שטח יעיל על ידי כובע הנזיר

לכובע הנזיר יעלות בניצול מרחב בגינה, צמח בריא יכול לכסות שלושה מטרים רבועים, אפילו בערימה. כך שאין צורך לקנות המון צמחים אחרים כדי לכסות אותו השטח וכמו כן, הצמח מספק פריחה עבור הגינה לתקופה ממושכת מאוד.
הוסף לאוספים שלי

מדוע לעיתים יש במרכז הסוכך קבוצה של פרחים מנוונים ?

מכירים את צמח הבר ׳שפרירה קשקשנית׳ ? לפעמים יש במרכז הסוכך קבוצה של פרחים מנוונים, בצבע שחור עד כחול–אפור. תופעה זו ידועה גם במינים אחרים במשפחתו, וניתן לה הסבר כאילו נראית קבוצה זו כחרק בעיני חרקים מאביקים, והחרקים רואים כאילו יש כבר חרק אחר על הסוכך, על מנת למשוך חרקים נוספים.
הוסף לאוספים שלי

האם חבלבל השדה רעיל?

צמח החבלבל הינו לחלוטין נטול רעילות, אולם דווקא בגלל תכונותיו כמונע יצירת כלי דם חדשים יש מספר מגבלות לגבי השימוש בו: אין לתת אותו לחולי לב, נשים הרות ומניקות, פצועים או חולים אחרי ניתוח. כל עוד הפצעים לא הגלידו לחלוטין ונוצרו כלי דם חליפיים באזור הפגוע.
הדרך היעילה לשימוש בצמח הטבעי כמו שהוא, להכין ממנו תה צמחים מרוכז. לוקחים כמות רבה של עלים, חולטים אותם במים רותחים, מצננים ושותים מספר כוסות ביום. מאחר ויש גבול ליכולת המיצוי של המים, אין לחשוש אם שמים קצת יותר עלים מן הדרוש, ממילא החומר העודף לא ימוצה ע"י המים.
הוסף לאוספים שלי

סבון נגד כנימות

ההוראות עבור סחלבים, נסו גם בצמחים אחרים.
משתמשים בסבון כלים כדי ״לחנוק״ כנימות. כף סבון בליטר מים, לנער, לרסס עד הרטבה מלאה. אחרי בערך 20 דקות כדאי לשטוף את הצמח במים כדי לנקות מכנימות מתות ושאריות סבון. מומלץ לטפל בבוקר כשעוד לא חם והצמח יספיק להתייבש אחרי השטיפה/
הוסף לאוספים שלי

מה פרוש המושג GPS המצורף לשם ההויה (בת שבע)

האותיות GPS מייצגות את ראשי התיבות של Gerard Paul Shirley (ולא של Global Positioning System)...ג'רארד הוסיף אותיות אלו כדי להבחין בין סוגים (שיבוטים) שונים של אותו מין של הויה.
(to distinguish between different clones of one species).
למשל ל- Hoya micranth ישנם שלושה סוגים - 14, 177 ו-188. מספר שונה אינו בהכרח מציין צמח שונה לחלוטין, אלא אזור גידול שונה או מגדל אחר. 177 מגיע מהודו, 188 מגיע מהפיליפינים.
המספרים מתחת ל-10,000 הם אלו שנקבעו על ידי IPPS.
(Institute for Protection and Propagation of Succulent plants)
המספרים מעל 10,000, נקבעו על ידי ג'רארד. ישנם מינים שלא ידוע שמם, אך ניתן מספר. המספר ישאר גם לאחר שיזוהה המין.

TO KEEP הויה, בת שבע
הוסף לאוספים שלי

שחור פיטם ומחסור בסידן

שחור פיטם נגרם ממחסור בסידן, די מקובל שזו הסיבה. חוסר מנגן מתבטא בכתמים בהירים על העלים בין העורקים.
שחור פיטם נגרם ממחסור סידן בפרי, ולרוב הסיבה למחסור הסידן היא השקיה לא מסודרת, זה יותר מאפיין זנים מאוורכים של עגבניות מאשר עגולים.
כפתרון, בחקלאות מוסיפים דשנים עתירי סידן למי ההשקיה.
בגינה כשמשקים באופן מסודר לרוב יש פחות בעיות שחור פיטם כי הסידן נכנס לצמח יחד עם המים.
כשמשקים בחוסר, אספקת הסידן גם בחוסר, ויש יותר נטייה לשחור פיטם. לילות חמים וחמסינים יכולים לגרום להתחלת התופעה לפעמים.
יש המלצות לפיזור קליפות ביצים מרוסקות בקרקע, לא ניסיתי אבל אני מבין את ההגיון שבכך למרות שזה נשמע לי תרופת אלילים.
דרך אגב אם מגדלים עגבניות בגינה, מזרעים של עגבניות שלא נאכלו, יש סיכוי יותר גבוה לשחור פיטם, כי העמידות שיש לשחור פיטם ברוב הזנים לא תמיד תישמר בזרעים מהפריה עצמית.
הוסף לאוספים שלי

שורשים של פיקוס

יש שני סוגים של פיקוס:
אלה שחונקים, ואלה שמפוצצים...
החונקים, שולחים שורשים מטה לתוך עטיפה של העץ הקיים, צומחים מעלה וחונקים את העץ לאחר מספר שנים.
המפוצצים שולחים שורשים החודרים ללב הגזע ולאחר מספר שנים מרכז העץ ישבר, והפיקוס יגדל במקומו.
הוסף לאוספים שלי

ילדים אוספים זרעים לשנה הבאה

עוד כשבועיים מסתיימת שנת הלימודים במערכת החינוך העל יסודית. כחלק מתהליך הפרידה אני מקדישה את אחת מפעילויות הסיום לאיסוף זרעים, עבודה אותה אנו עושים יחד. התלמידים מרגישים את הסוף שקרב המלווה לעיתים רבות בחרדה, אי הגעה או אי רצון לעבוד בתחזוקת הערוגה ( קל יותר לעזוב מקום לא מטופל/ "מוזנח") לכן פעילות זו של איסוף ושמירת הזרעים לשנה הבאה מספקים לתלמידים תוך עשייה קבוצתית, ראייה אופטימית של המשכיות וערך מוסף שהם מקבלים מהגינה. מי שרוצה יכול לקחת הביתה ולחלק לקרובים וחברים. לאלה שלא רוצים אני מבטיחה כי אציין אותם ואת פועלם בשנה הבאה כשייזרעו הזרעים בדיוק כמו שהיה כשהם קיבלו את הזרעים. פעילות עם הרבה תקווה, המשכיות ופוטנציאל צימוח.
הוסף לאוספים שלי

מצאתם צב בחצר?

בגלל הפיתוח המואץ, צבי היבשה בישראל הפכו לנדירים וגם בסכנת הכחדה.
חשוב מאוד לא לביית צבים, מעבר לזה שצבים הם חיות מוגנות, כל הגלייה של צב מסביבתו הטבעית, מונעת ממנו מפגש עם בני מינו ובכך נוצרת פגיעה ברבייה.
חשוב מאוד גם להשאיר שטחי בור לא מטופלים המשמשים להם כמסתור.
יש מספר גורמים להיעלמות הצבים:
1. הצטמצמות שטחים פתוחים- מובילה להקטנת שטחי מחייה ורבייה.
2. גידול בכמות הטורפים הלא טבעיים כמו חתולי רחוב, כלבים משוטטים.
3. צמצום שטחי מחייה, שמשמשים כמסתור ומזון ע"י עישוב שטחי בור.
4. כנראה שגם שימוש מוגבר בקוטלי עשבים, שגורם לתמותת צבים שאכלו עשבים שרוססו.
הוסף לאוספים שלי

עיתוי גיזום הגפן

עיתוי זמירת הגפן קשור לזן ולאיזור בעיקר ( לא לפי חודש, ינואר ,פבואר או מרץ...). מתי זומרים ? התנפחות פקעים והדמעה הם אינדקציות טובות, ההדמעה מתחילה מספר דקות לאחר בצוע החתך, אם הגפן מוכנה לזמירה ההדמעה תתקבל בכל זמורה ( שבתחילת הדרך הייתה שריג...).
הוסף לאוספים שלי

דמיעה בגפנים

מומלץ לזמור (לגזום) גפנים בשלב התרדמה לפני הלבלוב. הגיזום בתחילת הלבלוב, יתכן ויוצר טפטוף נוזל מאזור החתך. התופעה נקראת דמיעה. מערכת השורשים מתחילה לעבוד ומים עולים בלחץ השורשים למעלה. מכיוון שאין עלים המאדים את המים, הם יוצאים כתוצאה מהפציעה/גיזום. זה לא נורא אבל לא רצוי. הצמח מאבד מינרלים והורמונים כתואה מדליפה זו וחבל. בקיווי התופעה דומה. סיפר לי חוקר מקוריאה שהם אוספים את הנוזל ושותים את זה, ואף מוכרים במחיר מאוד יקר.
הוסף לאוספים שלי

איריס או אירוס

השם ׳אירוס הגלבוע׳ מאוד מושרש בהגייה, ואפילו בוועדת השמות הוא מופיע כך. אך כל השאר: איריס.
רצוי לציין כי בספר פרחי הבר של שמידע אמנם רשום אירוס
ובצמח השדה מתלבטים והכריעו איריס. מומלץ להשתמש לפי ועדת השמות של השמות הבוטנים.
הוסף לאוספים שלי

האם יש פרי זכר ופרי נקבה?

אין פרי זכר או פרי נקבה. פרי נוצר רק כתוצאה מהפרייה בין נקבה לזכר. הזרעים הם העוברים בתוספת חומרי תשמורת ועוד. יש ונוצר פרי פרטנוקרפי שלא כתוצאה מהפריה ולפריט כזה אין זרעים והוא ע"פ רוב שונה מהפרי הרגיל שנוצר כתוצאה של הפריה.
הוסף לאוספים שלי

פקטין לזרוז קרישת הריבה

פקטין - חומר שעוזר לקרישת הריבה נמצא בעיקר בזרעים. אני אוספת מהלימון ומוסיפה לריבה בשקית גזה, ומוציאה לאחר שהריבה סמיכה יותר.
שפרה זרעים, גרעינים
הוסף לאוספים שלי

צמח טרופי בזמן קרה

לא מומלץ לשתול צמחים טרופיים באזורים המועדים לקרה.
שלג בדרך כלל לא עושה נזק ביולוגי אלא מכאני, הוא נערם על עצים ושובר ענפים. השלג מאפשר גדילה מתחתיו ולמעשה הוא מבודד ויוצר כיסי אויר בינו ובין האדמה, כך האדמה אינה קופאת.
הקרה היא הרעה.....היא המקפיאה את המים בעורקי הצמח לזמן ארוך...הורסת את תאיו באופן בלתי הפיך. ככל שיש בצמח יותר מים, הוא יסבול יותר. אל תשתלו 'טרופיים' באיזורים עם חשש לקרות...מספיקה שנה אחת קשה וכאב הלב על ההשקעה גדול. כתבה: שלי כהן
שלי כהן
הוסף לאוספים שלי
?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

bird banner

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח