ריבת קומקווט של אבי
הקומקווט, ידוע בשמו כתפוז סיני, משמש להכנת ריבות. אבי מלמד אותנו מנסיונו, כיצד להכין ריבה מהתפוז הסיני.
כיצד אבי מכין את ריבת הקומקווט:
״ריבה מהקומקווט (תפוז סיני) האורגני שלי.
שני קילו... שלאחר בחירת היפים הפכו לקילו וחצי....
שטיפה ,חציה, הרתחה רבע שעה, סינון ולסיר עם 3/4 קילו סוכר (האגדה של קילו על קילו לא חייבת להיות בפירות טובים ובשלים), כוס מיץ תפוזים וחצי כוס לימון סחוט (מאצלי כמובן), גרידה מהלימון וקצת סוכר ווניל, רק בשביל הריח.
מבשלים על אש נמוכה עד קבלת המרקם הרצוי. מי שרוצה ריבה סמיכה יותר, אז חצי כוס תפוזים.
היום אני מביא כאלו לשרה אבולש מהמושב שלי, שתרמה לי משאית זבל פרות לפני שנתיים ואמיל הציע גם השנה (אבל לא היה לי עם מה לשנע... ).״
מצרכים ואופן ההכנה
- 1.5 ק״ג פרי קומקווט, מומלץ פרי נאה למראה.
- שיטפו את הפרי
- חיתכו כל פרי, לאורכו, לשני חצאים,
- הרתיחו רבע שעה,
- סננו את המים
- כסו את הפרי שעדיין בסיר עם 3/4 קילו סוכר
- הוסיפו כוס מיץ תפוזים (לקבלת ריבה סמיכה יותר, להוסיף חצי כוס מיץ תפוזים, בלבד)
- הוסיפו חצי כוס לימון סחוט
- הוסיפו גרידה מהלימון
- וקצת סוכר ווניל, רק בשביל הריח
- בשלו על אש נמוכה עד קבלת המרקם הרצוי.
הערה: הגלעינים נותרים בתוך התפוזים, הם אינם מורגשים וגם תורמים להקשחה בזכות פקטין ההדרים. יש הטוענים כי הגלעינים מרירים, אולם הם מוסיפים בריאות.
בתאבון
פרי קומקווט אורגני טרי פרי קומקווט חצוי לאורכו
הרתחת הפרי במים הרתחת הפרי בסוכר, לימון ומיץ תפוזים
בתאבון
תודה לאבי אלימלך שצילם ושיתף את כולנו.