שומר אפוי בתנור
מתכון קליל, מעט עבודה, וטעם מיוחד של שומר.
ניתן לאכול קר או חם, ואם לא סיימתם בארוחה, נשמר במקרר מספר ימים.
המצרכים הדרושים
כ-4 יחידות שומר, מומלץ לא גדולות במיוחד
גרידה מלימון
1-2 לימונים סחוטים,
חצי צ׳ילי אדום פרוס דק, או צ׳ילי גרוס, על פי הטעם
2 שיני שום פרוסות דק
4 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור
מלח גס אפור אטלנטי על פי הטעם
בזמן ההגשה ניתן להוסיף פרמזן מגורר
אופן ההכנה
לחצות את השומר לשניים, לאורכו, להניח בתבנית כאשר הצד שחתכנו פונה כלפי מטה (לספיגה מלאה של התיבול).
לפזר על השומר את כל המרכיבים, את הצ׳ילי, פרוסות השום, גרידת הלימון, מלח פלפל ושמן הזית.
לדאוג שהתיבול יכסה את כל חלקי השומר.
לכסות את התבנית בנייר כסף, להניח בחלק התחתון של התנור, למשך כ-30 דקות בחום של כ-200 מעלות (מומלץ לחמם מראש את התנור) .
לאחר כמחצית השעה, ניתן להסיר את נייר הכסף, להעביר את התבנית לחלק המרכזי בתנור ולצלות את השומר למשך 5 דקות נוספות.
בתאבון
צילום - TO KEEP