תמונת קישור למפת ספקים

join btn 

  • יוני נוי  YoninoY, גננית, שתלנית ומעצבת נוף
    יוני נוי YoninoY, גננית, שתלנית ומעצבת נוף
    תחום עיסוק: עיצוב הגן, יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת מלצר
    משתלת מלצר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • בית הספר לגינון ושתלנות
    בית הספר לגינון ושתלנות
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, חוגים, סדנאות ובתי ספר לגינון
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת בוטני
    משתלת בוטני
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב
    עמוד הספק: פתח
  • גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יבואנים, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, ריהוט ותאורת גן
    עמוד הספק: פתח
  • הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
רימונים – להוציא את המיץ, בידיים הצילום מאת: דבי כץ

רימונים – להוציא את המיץ, בידיים

מהן הדרכים המומלצות, להפריד בין הרימון לבין הגרגרים, גם ללא מאמץ וגם להשאר נקיים.
הרימון טעים ובריא מאוד, אם יש לנו עץ רימונים, כדאי שנדע להפריד ביעילות את הגרגרים.

תאריך: 26-11-2012 מאת: דבי כץ תגיות:רימון
הוסף לאוספים שלי

דווקא עכשיו, כאשר סוף עונת הרימונים מתקרבת, אפשר למצוא בשווקים את הרימונים הבשלים והמתוקים ביותר במחיר המשתלם ביותר.

מה עושים עם כל כך הרבה רימונים? אוכלים ונהנים, ובנוסף ניתן להפיק מגרגירי הרימון מיץ מתוק וטעים.
נכונה היא הטענה כי על פי רוב עדיף לאכול את הפרי במלואו ולא את המיץ נטול הסיבים, אך במקרה של רימונים (וגם של גויבות וסברסים) אכילת הזרעים שבתוכם עלולה לגרום לבעיות במעיים.

מעט היסטוריה ויתרונות בריאותיים

הרימון הוא פרי עשיר בוויטמין C, ברזל, באנרגיה זמינה וצבעו העז מרמז על כמות יפה של אנטיאוקסידנטים- נוגדי חמצון המונעים יצירה של רדיקלים חופשיים. קשה לדעת לפי המראה החיצוני האם הרימון הוא מתוק או לא, אז…פשוט- טועמים! רימון מתוק ולא חמוץ (בוסר) הוא זה הראוי למאכל.

לרימון חיי מדף ארוכים ואין צורך להכניס אותו לקירור. בשל תכונה זו כבר בעת העתיקה נהגו להוביל רימונים ממקום למקום למטרות מסחר. מוצאו של הרימון באיראן, משם הורחב גבול גידולו ע"י האדם לארצות אגן התיכון. הרימון נחשב בתרבויות אזור תפוצתו כסמל לשפע, יופי, פריון וחכמה. בתרבות היהודית הוא נחשב לאחד משבעת המינים המסמלים את פוריות הארץ, ככתוב בספר שמות: "ארץ חיטה ושעורה, וגפן ותאנה ורימון; ארץ-זית שמן, ודבש" (הכוונה לתמרים).

גם בתרבות מצרים העתיקה, יוון והאיסלם נחשב הרימון, בשל מראהו, כסמל לסגולות רבות וגם כבעל תכונות רפואיות. הבבלים האמינו כי לעיסת גרגרי רימון לפני יציאה למלחמה הופכת את הלוחם לבלתי מנוצח – ההיסטוריה, כידוע, מלמדת כי טענה זו אינה נכונה, אך גם היום הרפואה המודרנית חוקרת ומהללת את התכונות הרפואיות של פרי הרימון ורשימת התועלות שניתן להפיק ממנו הולכת וגדלה.

מיץ הרימון

לשם הפקת המיץ ניתן להשתמש במכשירים לא חשמליים לסחיטת פירות הדר שגם מתאימים לסחיטת רימונים, אומנם הלחץ שמפעילים על הקליפה של הרימון גורם למיצוי גם של החלק הלבן (בו יושבים הזרעים) וגם של חלק מהקליפה החיצונית, שהם מרים מאוד ולא מומלצים לאכילה- שתייה.

איך סוחטים ללא מכשירים?

על פי האקדמיה העברית ללשון, גרגיר הרימון קרוי בלשון חכמים פֶּרֶד או פְּרִיָדה, והמוציא את הגרגרים מכונה מְפָרֵד, על כן:

מלאכת המְפרדים – שיטות מהירות וקלות להפרדת הגרגירים מהפרי:

שיטה א':

  • פותחים את הרימון בחיתוך רוחבי בין שני הקצוות, באמצע.
  • ואז – ביד אחת אוחזים את הרימון עם הזרעים קלפי מטה מעל כלי קיבול, מכים את הקליפה עם כף, והזרעים משתחררים ונופלים לכלי.

שיטה ב':

  • ממלאים קערה גדולה במים,
  • פותחים את הרימון בעזרת חיתוכי סכין ומכניסים את חתיכות הרימון מתחת למים שבקערה,
  • מפרידים את הזרעים מהקליפה מתחת למים.

השיטה הזאת מונעת לכלוכים והשפרצות צבע באוויר אומנם מבזבזת קצת מים.

 

המיצוי הידני

מכניסים זרעים לתוך בד רשת פשוטה, לוחצים מעל כלי הכיבול והמיץ ניגר.

יש עוד דרך, אפשר גם להכניס כמות לא גדולה מדי של זרעים למסננת המסודרת על כליי כיבול (כוס או קערה). לוחצים על הגרגירים בעזרת כוס, המיץ משתחרר לכלי הכיבול.

Screen Shot 2014-09-30 at 1.38.58 PM    Screen Shot 2014-09-30 at 1.38.49 PM    Screen Shot 2014-09-30 at 1.39.07 PM   

כאשר מכינים מיץ טרי כדאי לשתות אותו מייד,
כיוון שמחוץ לפרי המיץ מתחמצן במהירות.
אפשר גם להקפיא את המיץ בתוך מגש להכנת קרח ולשמור אותו במקפיא. 

לברכת סיום, איך לא,
"יהי רצון שירבו זכויותינו כרימון".

כתם הפרי

נ.ב.: אם במהלך העבודה מתלכלכים הבגדים בכתמי מיץ רימון, יש לנקות אותם מהר ככל האפשר, אחרת לא יהיה ניתן להוריד את הכתם מהבד.

 

כתבה, דבי כץ

המאמר נלקח מאתר קחו את הקיימות בידיים 

 

?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

popup

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח