המתכון של אבי לעלי גפן ממולאים באורז
המצרכים
- עלי גפן צעירים וטריים, אבי משתמש בעלי גפן מזן איזבלה
- אורז
- בצל
- עגבניה
- נענע
- מלח ופלפל
- 1-2 לימונים
אופן ההכנה
חולטים את עלי הגפן
מערבבים בקערה את האורז הירקות והנענע
מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם
מטגנים מעט את התערובת, טרם מילוי העלים
מניחים במרכז כל עלה כפית מתערובת האורז, מגלגלים וסוגרים
מרפדים סיר רחב בעלי גפן
מניחים את הגלילים בצפיפות בתחתית הסיר.
מכסים את עלי הגפן המגולגלים שבסיר במים עם מיץ לימון
מהדקים היטב (אפשר על ידי הנחת צלחת על עלי הגפן שבסיר)
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
בתאבון
גידל, גלגל, הכין וצילם, אבי אלימלך