הקפאת עלי גפן
המצרכים
עלי גפן גדולים צעירים וטריים
אופן ההכנה
מסדרים בערימה כשכולם פונים לאותו כיוון (למשל, הצד עם עורקי העלה פונה כלפי מטה)
להניח את ערימת העלים בקערה, ולכסותם במים רותחים למשפר דקות
כאשר צבע העלים מקבל גוון חום בז׳, להוציאם מהקערה ומסננים את המים
מניחים לעלים להתקרר
מכניסים לשקית ניילון ומקפיאים (אין צורך בחומץ)
ניתן להשתמש בעלים אף כמעט שנה לאחר ההקפאה.
ההפשרה הינה בטמפרטורת החדר
למתכון המלא של יפה קיראו -
עלי גפן ממולאים עם אורז, פטרוזיליה, נענע ורכז רימונים
בתאבון
יפה לוי